Бијељина: Одбојкашком клубу “Либеро” награда за велики успјех

ГС
Бијељина: Одбојкашком клубу “Либеро” награда за велики успјех

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за руководство и први тим Женског одбојкашког клуба “Либеро”, који се пласирао у Прву лигу Републике Српске, те управи овог клуба уручио чек од 5.000 КМ као подршку даљим наступима овом бијељинском прволигашу.

 “Ово је велики успјех за наше младе одбојкашице, али и за наш град. Одбојкашки клуб Либеро је млад клуб који постоји пет година, а већ је велики по својим успјесима. Њихови резултати показују да озбиљно раде и тренирају и због тога смо њихов рад финансијски подржали”, рекао је Мићић.

Он је навео да ће овај клуб идуће године, у складу са Правилником о расподјели средстава у спорту, бити третиран као клуб који игра у Првој лиги, а на основу тога ће из буџета добити већу финансијску помоћ.

“Бијељина је још једном оправдала епитет града спорта за 2020. годину”, истакао је Мићић.

Тренер Женског одбојкашког клуба “Либеро” Бојан Квргић подсјетио је да се његова екипа до сада такмичила у Другој лиги, али да се недавном побједом над бањалучким “Борцем” пласирала у највиши ранг.

“Такмичење у Првој лиги Републике Српске почели смо на најбољи начин, побједом од три према нула против екипе Хидроелектрана на Дрини из Вишеграда. Имамо младу екипу, све дјевојке су из Бијељине и за нас је ово изузетан успјех. Изузетно нам је битна подршка коју имамо од Градске управе јер такмичење у највишем рангу није могуће без значајне помоћи локалне заједнице”, поручио је Квргић.

Он је изразио очекивања да ће “Либеро” са постојећим тимом у овој сезони изборити опстанак у Првој лиги Републике Српске.

Одбојкашица Сања Драгојловић истакла је да улазак у највиши ранг такмичења показује колико су сви чланови овог клуба радили на терену, као и да, уз рад, ред и дисциплину резултати нису могли изостати.

Одбојкашки клуб “Либеро” основан је 2015. године и окупља више од 160 дјеце из Бијељине, Јање и Угљевика.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана