Бијељина: Од сутра значајно ублажене епидемиолошке мјере

Срна
Бијељина: Од сутра значајно ублажене епидемиолошке мјере

Са ублажавањем епидемиолошких мјера због вируса корона од сутра ће Градска управа Бијељине поново радити у пуном капацитету, а наредбом локалног Штаба за ванредне ситуације регулисан је и почетак рада трговина, угоститеља и занатлија.

Наредбе градског Штаба односе се на период до 25. маја и истовјетне су закључку Републичког штаба за ванредне ситуације којим је дозвољен рад угоститељским објектима, фризерским салонима, приватним стоматолошким амбулантама, фитнес-центрима и сличним дјелатностима којима је био забрањен рад с циљем спречавања ширења вируса корона.

У наредби се истиче да је и даље обавезно кориштење заштитне опреме, држање социјалне дистанце и примјена других мјера опреза, у складу с упутствима Института за јавно здравство.

Градски штаб позвао је грађане и привреднике да те мјере поштују, како би се смањио ризик од ширења заразе, али и да би се избјегло непотребно кажњавање.

Након данашње дезинфекције, од сутра ће за посјетиоце бити поново отворен и Градски парк.

Градски штаб и градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалили су привредницима и грађанима за разумијевање и изразили очекивање да ће наставити да се придржавају мјера опреза, како би што прије побиједили епидемију и вратили се уобичајеном начину живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана