Бијељина: Од понедјељка подношење захтјева за надокнаду штете због афричке куге

Срна
Foto: Илустрација

Узгајивачи свиња у Бијељини у чијим су домаћинствима због афричке куге свиња угинуле или еутаназиране животиње могу подносити захтјеве за надокнаду штете од понедјељка, 10. јула, најавио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Захтјеви ће се подносити у просторијама градског Одјељења за пољопривреду и биће прослијеђени Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

У објави на друштвеним мрежама Петровић је навео да је закључно са 6. јулом у Бијељини еутаназирано и нешкодљиво уклоњено 1.689 свиња, а афричка куга свиња потврђена је у 49 домаћинстава.

Петровић је негирао да граду недостају дезинфекционе баријере и муниција за одстрел свиња и да проблем постоји са новим локацијама за јаме гдје се укопавају еутаназиране и угинуле свиње.

Он је навео да је затражена интервенција од Републичког кризног центра и уступање земљишта које припада Републици Српској или ће у Бијељини, како каже, бити принуђени да јаме копају и одлажу угинуле и еутаназиране свиње уз асистенцију полиције.

Како је наведно, представници Полицијске управе Бијељина, механизација и људство из предузећа Комуналац и Водовод и канализација стално су на терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана