Бијељина: Обилне падавине изазвале пораст водостаја

ГС
Бијељина: Обилне падавине изазвале пораст водостаја

БИЈЕЉИНА - Обилне падавине претходног дана изазвале су нагли пораст водостаја, поготово мањих бујичних водотока на територији Града Бијељина.

- Ријечна корита су максимално испуњена водом, а у Доњој Буковици мањим дијелом из корита се излила ријека Лукавац. У насељу Јања бујица је срушила стари мост на ријеци Јањи, који није био у функцији – наведено је извјештају градског Одјељења за цивилну заштиту о водостању на подручју Града Бијељина

Додато је да је у последња 24 часа на подручју Града Бијељина пало 20,6 литара по метру квадратном кише односно укупно 49,3 литара по метру квадратном за 48 часова.

- Престанком падавина постепено долази до стагнације и опадња мањих ријека Јање, Гњице, Лукавца и осталих. Водостаји ријека Саве и Дрине који су били изузетно ниски, тренутно су у порасту.  Јутрос у шест часова водостај ријеке Саве на водомјерној станици у Јамени износио је 378 центиметара, а ријеке Дрине на водомјерној станици Радаљ 305 центиметара, што је и даље знатно испод кота редовне одбране од поплава – пише у извјештају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана