Бијељина: Најугроженијим пензионерима 150 пакета помоћи

Срна
Бијељина: Најугроженијим пензионерима 150 пакета помоћи

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић и секретар Црвеног крста Бијељина Перица Глигић посјетили су Удружење пензионера у Бијељини и уручили им 150 пакета хране и средства за дезинфекцију.

Мићић је рекао да је Удружење пензионера данас подијелило дио пакета, а дио пакета је подијељен претходних дана.

"Ми смо за најугроженије пензионере, у складу са одлуком Штаба за ванредне ситуације, додијелили 150 пакета најугроженијим припадницима те популације", рекао је Мићић новинарима.

Он је навео да пакети садрже брашно, уље, шећер и остале основне животне намирнице, а данас је, осим ових пакета, градском Удружењу пензионера додијељено још 5.000 заштитних маски, као поклон Црвеног крста.

"Они ће даље да их распоређују. Сви су уз пакете добили и литар средства за дезинфекцију, те дио маски од Градске управе и градског Штаба", рекао је Мићић.

Мићић је навео да Удружење пензионера има потребу за још 100 до 150 пакета и да ће Штабу бити достављен још један списак социјално-угрожених људи, како би им та средства била обезбијеђена.

"Желимо да најстарије, прије свега, заштитимо од ширења заразе, а осим тога и да помогнемо онима који немају могућности да себи обезбиједе храну", истакао је Мићић.

Директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српска Младен Милић искористио је прилику да у своје, и у име предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, захвали Црвеном крсту који је дијелио заштитне маске широм Републике. "Данас смо ми из Фонда заједно са колегама из бијељинског Црвеног крста у функцији координатора.

Желим да захвалим Црвеном крсту који је у непуне три седмице заједно са општинским и градским удружењима пензионера широм Републике Српске у свим општинама и градовима подијелио 95.000 заштитних маски које су обезбијеђене средствима из кабинета предсједника Републике.

Имали смо неку динамику од цирка 5.000 маски дневно, колико је произвођач успијевао да произведе", рекао је Милић новинарима.

Милић је навео да су се руководили тиме да, у складу са бројем пензионера на подручју општине или града, изврше пропорционалну расподјелу, тако да је Бијељина добила око 7.000 заштитних маски.

Глигић је рекао да је Црвени крст као помоћни орган Владе и локалне заједнице уредно извршио дијељење свих пакета које су до сада добили.

"Данас смо завршили посао достављања 7.000 заштитних маски и наши волонтери су увијек на располагању локалној заједници. Данас ћемо добити 50 пакета помоћи од Црвеног крста Републике Српске и већ у понедјељак, 27. априла, подијелићемо их у Јањи", најавио је Глигић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана