Бијељина: Награђени ученички литерарни и ликовни радови

Срна
Бијељина: Награђени ученички литерарни и ликовни радови

БИЈЕЉИНА - На завршној свечаности манифестације “Републико Српска у срцу те носим, тобом се поносим” у Бијељини су додијељене награде за најбоље ученичке литерарне и ликовне радове.

Прво мјесто за литерарни рад припало је Сари Драгичевић, ученици седмог разреда Основне школе /ОШ/ “Вук Караџић”, друго Катарини Пајић, ученици шестог разреда ОШ “Алекса Шантић” из Угљевика, док је трећа Милица Качаревић, ученица осмог разреда ОШ “Петар Кочић” Бродац.

У оквиру ликовног конкурса прво мјесто припало је Његошу Ђуричићу, ученику шестог разреда ОШ “Дворови”, друга је Гордана Тадић, ученица осмог разреда ОШ “Вук Караџић” Бијељина, а трећа Николина Стевић, ученица деветог разреда ОШ “Петар Кочић” Бродац.

Сви награђени, на основу договора који је организатор манифестације - Градска борачка организација Бијељина постигла са Јавним фондом дјечије заштите Републике Српске, бесплатно ће љетовати у Бечићима у оквиру пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске 2021”.

За награђене је организована и посјета Спомен-соби погинулих бораца Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Градске борачке организације Миодраг Стевановић рекао је новинарима да је на конкурс стигло 16 литерарних радова из шест школа и 142 ликовна рада из девет основних школа.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поручио је на свечаности да се кроз реченице и слике које су представили основци може закључити колико је Република Српска лијепа и велика, саопштено је из Градске управе.

“Република Српска је настала у тешком времену, а одбранили су је у борби за опстанак многи синови и кћери, очеви и мајке и они који су у тој борби дали животе”, рекао је Петровић.

Петровић је позвао младе да поштују и воле Републику Српску, да буду упорни у остваривању својих циљева, да буду сложни и међусобно се подржавају и да се радују својим и успјесима пријатеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана