Бијељина: На градском тргу вршене бесплатне дермоскопије

Срна
Бијељина: На градском тргу вршене бесплатне дермоскопије

Бијељина - Медицинско особље Дома здравља Бијељина данас је на градском тргу, у оквиру обиљежавања Свјетске недјеље борбе против рака коже, вршило бесплатне дермоскопске прегледе.

Дермоскопијама, којима су грађани имали прилику да провјере стање евентуалних промјена на кожи, Дом здравља се придружује активностима које су дио Европске мреже активности у борби против малигног меланома - Евромеланома.


"Дом здравља Бијељина даје допринос кампањи организовањем бесплатних прегледа становништва. Најприје смо радили анкетирање грађана, а затим дерматолошке прегледе и прегледе које су вршили доктори породичне медицине едуковани за дермоскопију", рекао је директор Дома здравља Бијељина Душко Миловановић.

Замјеник директора ове здравствене установе Игор Новаковић рекао је да меланом представља један од најинвазивнијих тумора и указао на значај превенције, ране дијагностике и раног третмана меланома.

"Циљ је да научимо наше суграђане како да се правилно заштите од ултравиолетног зрачења, те да препознају сумњиве промјене на кожи које захтијевају јављање породичном љекару", додао је Новаковић.

Кампања превенције и раног откривња меланома спроводи се у сарадњи са Удружењем дерматовенеролога Републике Српске и Удружењем доктора породичне медицине Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана