Бијељина: Мићићев СДСС и СНСД формирали нову скупштинску већину

ГС
Бијељина: Мићићев СДСС и СНСД формирали нову скупштинску већину

БИЈЕЉИНА, 18. ЈУНА /СРНА/ - У Скупштини града Бијељина данас је формирана нова скупштинска већина коју су након 28 година владавине Српске демократске странке /СДС/ преузеле Странка демократске Српске Семберија /СДСС/ и Савез независних социјалдемократа /СНСД/, уз Социјалистичку партију, Демос, Социјалистичку партију Српске /СПС/ и Странку демократске акције /СДА/.

 

У Скупштини града која броји 31 одборника, у скупштинској већини сада дјелује 26 одборника, а у опозицији пет одборника из Партије демократског прогреса /ПДП/.

На почетку сједнице некадашњи шеф Клуба одборника СДС-а Јован Гајић рекао је одборницима да ће тај клуб у будућем периоду дјеловати у оквиру СДСС-а. Данашњој сједници не присуствују два одборника СДС-а, тако да се не зна њихово будуће дјеловање.

На сједници локалног парламента смијењен је досадашњи предсједник Скупштине Славиша Марковић из ПДП-а, као и замјеник градоначелника Предрад Јовић из некадашњег СДС-а.

На мјесту предсједника локалног парламента очекује се да буде постављен Александар Ђурђевић, некадашни шеф клуба одборника СНСД-а, а на мјесто замјеника градоначелника Марко Михајловић, такође из СНСД-а.

До промјене власти у овом граду дошло је након потписивања споразума између градоначелника Бијељине Миће Мићића и некадашењег лидера бијељинског СДС-а са лидером СНСД-ом Милорадом Додиком, а којим се унапређује реализација започетих и будућих пројеката у граду.

Након овог споразума, Мићић је формирао нову странку СДСС коју је колиционим споразумима о подршци Мићићу у кандидатури за градоначелника не предстојећим изборима подржало још шест политичких странака које дјелују у Биејљини.

Сједница Скупштине града одржава се у Центру за културу, уз поштовање епидемиолошких мјера, а међу најважнијим тачкама дневног реда је ребаланс градског буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана