Бијељина: Медицинска сестра запослена у Болници “Свети Врачеви” заражена је вирусом корона

Срна
Бијељина: Медицинска сестра запослена у Болници “Свети Врачеви” заражена је вирусом корона

БИЈЕЉИНА - Медицинска сестра запослена у Болници “Свети Врачеви” у Бијељини заражена је вирусом корона и она је данас смјештена у карантин при Дому ученика, а сва лица која су била у контакту с њом биће тестирана.

Из бијељинске болнице “Свети Врачеви” саопштено је да је ова медицинска сестра радила у карантину.

Из градског Штаба за ванредне ситуације подсјећају да готово три седмице у Бијељини није било регистрованих особа позитивних на вирус корона, а да је ово 12. случај заразе у Бијељини до сада.

До сада је у Бијељини на ковид-19 тестирано 398 лица, а очекују се резултати за 31 узети узорак.

Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља, под стручним надзором у самоизолацији налазе се 353 особе, док је у карантину у Основној школи “Вук Караџић” смјештено 30 лица.

У изолацији у кућном карантину тренутно је 20 особа, док је болнички карантин без пацијената. У транзитни карантин на Рачи смјештено је шест лица.

Границу на прелазу Рача у протекла 24 часа прешла су 292 возила, док је на Павловића мосту прешло 42 возила.

Полицијска управа Бијељина издала је 15 прекршајних налога за лица која су се кретала за вријеме полицијског часа, као и два прекршајна налога за лица старија од 65 година која су кршила забрану кретања.

Комунална полиција извршила је контролу 42 лица у изолацији и сви су пронађени на адреси.

Градски санитарни инспектор издао је једно рјешење за изолацију, односно, укупно 190 рјешења до сада.

Кол-центар је претходног дана имао 20 позива, од којих је реализовано пет захтјева за доставу, а остали позиви /15/ су се односили на информације, подизање пензија и позиве лица која не спадају у старосну групу старијих од 65 година, пензионере, инвалидна лица, самце, труднице и хроничне болеснике.

С обзиром на предстојеће првомајске празнике, из Градског штаба за ванредне ситуације подсјећају грађане да је од изузетног значаја да остану дисциплиновани у наредном периоду и апелује да поштују препоруке љекара, односно, наредбе Републичког и Градског штаба за ванредне ситуације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана