Бијељина: Изнијеће столове на улицу да раде

Љиљана Алексић
Бијељина: Изнијеће столове на улицу да раде

Бијељина - Радна мјеста седам нових шефова градских одјељења у Бијељини узурпирали су смијењени начелници због чега ћемо изнијети столове испред зграде Градске управе како бисмо новоизабраним кадровима омогућили да обављају свој посао.

Ово је јуче поручио предсједник Градског Одбора СНСД-а у Бијељини Недељко Ћорић истакавши да ће на овај корак бити принуђени уколико се, како је рекао, настави самовоља градоначелника Миће Мићића и кршење закона.

- Поједини функционери немају чак ни канцеларије за обављање дужности јер их још користе смијењени начелници одјељења. Поставићемо столове испред Градске управе како би начелници могли да обављају посао и рјешавају проблеме грађана за шта су и именовани - рекао је Ћорић.

Предсједник Скупштине Драган Ђурђевић истакао је да иако је прошло десет дана откако су изабрани нови начелници градских Одјељења, они и даље не могу да обављају свој посао.

- Бивши начелници које Скупштина града смијенила и даље долазе на посао, иако им је потписано рјешење о престанку радног односа - рекао је Ђурђевић.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности Слободан Марковић каже да нема услове за рад.

- Моје колеге и ја редовно долазимо на посао, а у нашим канцеларијама сједе бивши начелници одјељења који не желе да напусте те просторије иако им је престао радни однос - рекао је Марковић који такође сматра да им је једино преостало да изнесу столове испред зграде градске управе.

Начелник Одјељења за финансије Васо Арсеновић рекао да Бијељини пријети блокада институција јер је дуг достигао висину буџета од око 48 милиона КМ. Он је додао да град, закључно са 31. мајем, има обавеза из претходних година у износу од 2,3 милиона марака.

- Текуће обавезе су око четири милиона КМ, што је око 6,3 милиона - наводи Арсеновић.

Према његовим ријечима ако се узме у обзир прилив у буџету намеће се закључак да ће бити све теже измиривати буџетске обавезе, јер је град кредитно задужен готово 37 милиона КМ.

СДС и Мићо Мићић изгубили су скупштинску већину почетком маја. Власт у бијељинском парламенту преузели су СНСД, СП, ДНС, СРС и пет независних одборника, а потом су смијенили шест начелника градских одјељења и именовали нове.

Страначке просторије

На питање због чега Васо Арсеновић као градски функционер конференцију за новинаре одржава у страначким просторијама предсједник Градског Одбора СНСД-а у Бијељини Недељко Ћорић је рекао да страхује да ће новоизабрани начелници бити протјерани и радити у страначким просторијама јер немају гдје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана