Бијељина: Излагање привременог бирачког списка наредних мјесец дана

ГС
Бијељина: Излагање привременог бирачког списка наредних мјесец дана

БИЈЕЉИНА - У Бијељини ће од данас бити изложен Привремени бирачки списак и грађани ће у наредих мјесец дана моћи да провјере тачност уписаних података и да у случају грешке правовремено изврше исправку, најављено је из Градске изборне комисије (ГИК).

Од данас до 18. августа Привремени бирачки списак биће изложен у просторијама зграде Градске управе, у канцеларији ГИК Бијељина, у матичним канцеларијама које се налазе ван сједишта Градске управе и у просторијама теренских канцеларија градског Одсјека за послове мјесних заједница.

Грађани имају могућност да провјере тачност уписаних података, име, презиме, датум рођења, назив и број бирачког мјеста према адреси пребивалишта и да, у случају грешке, правовремено изврше исправку или допуну података.

ГИК Бијељина обавјештава расељена лица који желе да промијене бирачку опцију да могу да се јаве у Центар за бирачки списак радним данима од 7.00 до 15.00 часова у року до 1. септембра.

Све додатне информације грађани могу добити у канцеларији ГИК Бијељина, на адреси Карађорђева број четири, или на телефоне 055/243-684, 055/243-685 и 055/233-138.

Из ГИК Бијељина наводе да редовни бирачи имају право да промијене адресу пребивалишта или боравишта код надлежног органа у периоду до 45 дана прије дана одржавања избора, односно до 1. октобра.

Грађани који имају статус расељеног лица могу у Центру за бирачки списак града Бијељина провјерити своје бирачко право, или евентуално промјенити опцију гласања, подношењем захтјева на ПБО-1 обрасцу, лично, у просторијама ГИК-а, до 1. септембра.

Бирачи који имају статус расељеног лица могу да се изјасне да ли желе да гласају за општину према адреси пребивалишта према попису из 1991. године, до стицања статуса избјеглог лица, или у тренутном пребивалишту.

Локални избори у БиХ биће одржани 15. новембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана