Бијељина: "Град" значајан партнер пољопривредним произвођачима

Srna, foto: ilustracija
Бијељина: "Град" значајан партнер пољопривредним произвођачима

БИЈЕЉИНА - Бијељинско предузеће "Град" настоји да функционише уобичајено упркос проблемима изазваним вирусом корона, односно да задржи лидерску позицију у пружању услуга у вези са продајом пољопривредних производа из Семберије.

"Град" је током ванредних околности имао и период у којем је, поступајући на основу одлука Градског и Републичког штаба, морао да затвори неке дијелове Агротржног центра, али је, захваљујући доброј сарадњи са Градском управом и Владом Републике Српске, успио да се прилагоди новонасталој ситуацији и истовремено одговори потребама пољопривредника да пласирају производе и избјегну њихово пропадање, наводи се на сајту Градске управе Бијељине.

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију вјероватно ће бити одгођено одржавање традиционалних манифестација - Пантелинског вашара и Пољопривредног сајма.

Директор овог предузећа Раденко Лукић истиче да је "Град" послије периода забране рада усљед вируса корона успио да задржи раднике и исплати примања свим запосленим.

Током овог периода, завршен је објекат на Кванташкој пијаци, који је, посредством лицитације, издат у закуп корисницима током цијеле године, а издато је 18 нумерисаних поља на пијаци, тако да сада произвођачи имају могућност да поставе своје покретне контејнере за продају робе.

Истовремено, траје процес означавања додатних 30 поља јер је заинтересованост продаваца за такав простор изузетно велика, а постоји и намјера изградње још једног таквог објекта на платоу Кванташке пијаце, за који су средства обезбијеђена, али се чека окончање пандемије.

У "Граду" кажу да ће за наредну годину бити одгођен пројекат изградње велике хладњаче за депоновање веће количине пољопривредних производа.

На листи планова овог предузећа је и изградња новог система гријања и хлађења у вишенамјенској хали, чиме би био смањен утрошак енергије и остварене знатне уштеде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана