Бијељина град једнаких шанси за све

Срна
Бијељина град једнаких шанси за све

Бијељина - Град Бијељина прославио је јуче славу Светог Пантелејмона, а градоначелник Мићо Мићић истакао је да Бијељина нуди једнаке шансе и права за све.

Мићић је нагласио да то доказује и присуство више од 25 начелника и градоначелника из регије и Европе на обиљежавању славе.

- Градоначелник Новог Сада са делегацијом био је кум славе, а Бијељину су посјетили и начелници и градоначелници из Србије, БиХ, Румуније, Македоније, Црне Горе, Њемачке и других земаља. То показује да смо отворен град за све - рекао је Мићић, истакавши да је у протеклих годину у Бијељини завршено и започето много важних пројеката, међу којима је и пројекат гасификације. 

- Неколико година нисмо могли да добијемо дозволу да доведемо гас у град и сада је то завршено. Успјели смо да потпишемо уговор вриједан седам милиона евра са владом Холандије за наставак изградње канализације, а добили смо и можда оно што је најважније у овом тренутку - више од 4,5 милиона КМ од Амбасаде Турске за регулацију тока ријеке Јање - нагласио је Мићић. 

Он је додао да је урађено много пројеката у оквиру индустријске зоне у Бијељини, да је уз помоћ Владе Српске планирана изградња школе на Лединцима, те да су обезбијеђена средства за завршетак изградње Центра за социјални рад. 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је велика част за њега и град из којег долази што је био кум славе и да је ријеч о потврди сарадње два града, али и два региона. 
- Много људи из Семберије ради и живи у Новом Саду, а многи Новосађани и Војвођани везани су за Семберију и Републику Српску и то је веза коју нико не може да раскине - навео је Вучевић. 

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић нагласио је да представници овог града желе размјену искустава са Бијељином у свим сферама друштвеног живота. 
Манифестација "Пантелински дани 2017" почела је 30. јула, а завршена је данас ломљењем славског колача на платоу испред Градске управе, којем је претходила литургија у цркви Светог Ђорђа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана