Бијељина: Донација камере за даљинско мјерење температуре

ГС
Бијељина: Донација камере за даљинско мјерење температуре

БИЈЕЉИНA - У шалтер-сали Градске управе Бијељина инсталирана је камера за даљинско мјерење температуре која је донација бањалучке компаније "Роминг нетворкс" вриједна 15.000 КМ.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је овој компанији на показаној друштвеној одговорности и навео да је донација вриједна, али још више корисна грађанима у току борбе против вируса корона.

Директор фирме "Роминг нетворкс" Љубомир Кмекић рекао је новинарима да је ријеч о великој, регионалној компанији у области телекомуникација, информационе технологије и техничке заштите која ради у Србији, Хрватској, Црној Гори, Аустрији, Њемачкој и САД. 

"Трудимо се да ту величину покажемо и кроз друштвену одговорност и у ово вријеме борбе против вируса корона смо у већини земаља гдје радимо уручили овакве донације", навео је Кмечић.

Он је додао да је Бијељина један од најбрже растућих локалних заједница у регији, да је у неком моменту имала раст броја заражених, због чега су одлучили да донацијом допринесу превенцији и заштити становништва у току борбе против вируса корона.

Начелник градског Одјељења за општу управу Јелена Савић захвалила је на донацији и оцијенила да "Роминг нетворкс" на овај начин показује солидарност у заједничкој борби заједнице против ковида 19.

Према њеним ријечима, шалтер сала у локалној администрацији има девет шалтера и дневно кроз њу прође 400 грађана, а камера истовремено мјери температуру 16 особа које уђу у просторију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана