Бијељинa: Добрим идејама и вољом до љепше школе

Љиљана Алексић
Бијељинa: Добрим идејама и вољом до љепше школе

Бијељина - Немамо новца, али имамо добре идеје и воље напретек, због чега ћемо наше првачиће сутра дочекати у обновљеним учионицама које су донедавно представљале ругло школе.

Ово је рекао директор Основне школе "Свети Сава" у Бијељини Ђорђе Мирковић, који је постао познат по несебичној борби да ђацима обезбиједи што боље услове школовања.

Да би све то успио, Мирковић је организовао донаторско вече за прикупљање новца за обнову школе, љетни распуст је провео на скели постављајући фасаду, а није му било тешко ни да се лати и осталих послова заједно са радницима ове установе.

Међутим, на томе није стао. Уз помоћ људи добре воље успио је да обезбиједи новац за уређење двије учионице у којима ће наставу похађати првачићи. Ове учионице налазе се у старом дијелу школе и биле су у веома лошем стању.

- Када смо замијенили дотрајалу столарију, имао сам жељу да окречимо и уредимо учионице да би првачићима боравак у школи био што љепши. Ево, сада смо коначно успјели и то да реализујемо - рекао је Мирковић.

ОШ "Свети Сава" риједак је примјер у РС, али и шире, чији су радници и ученици заједничким снагама успјели да обнове школу. Они су на донаторској вечери прикупили 17.500 марака, захваљујући чему је завршена фасада, замијењена столарија, те саниран мокри чвор. Тако ће бољи услови дочекати у новој школској години 1.384 ученика ове школе. Мирковић каже да му много значи то што има подршку колектива, јер добре идеје увијек радо прихвате.

- Тако је било од самог почетка, када смо се одлучили да организујемо донаторско вече, па све до молерисања и других физичких послова које су вриједно изводили домари ове школе - рекао је Мирковић не скривајући задовољство оним што је урађено.

Ипак, он сматра да радовима није крај. Каже да намјерава обавити још посла до краја мандата директора.

- Сљедећи корак је уређење амфитеатра у холу школе, гдје ће ђаци моћи изводити ваннаставне активности. Имам у плану још неколико идеја, али нека то за сада остане мала тајна - рекао је Мирковић.

Новац за обнову учионица обезбиједио је Кошаркашки клуб Феникс баскет из Бијељине.

- Увијек се радо одазивамо када је у питању помоћ школама у Семберији. Иначе, користимо спортску салу ове школе за тренинге наших полазника, тако да сарадња постоји и сада се само продубљује - рекао је предсједник овог клуба Бранимир Ђокић.

Свирач

Директор ОШ "Свети Сава" Ђорђе Мирковић је са својим ђацима успио да разгали срца публике на донаторској вечери и да слика неуређене школе постане прошлост. Мирковић је раније радио као професор музичког васпитања. Свира на готово свим инструментима и кад има прилику "тезгари". Свој таленат је искористио како би са ђацима организовао концерт староградске музике и поезије, те прикупио новац за обнову школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана