Бијељина добила мурал посвећен Драгану Николићу

С. Ђ.
Бијељина добила мурал посвећен Драгану Николићу

Бијељина - Млади умјетник Данијел Вујановић из Бијељине осликао је на зиду хаустора у улици Гаврила Принципа у центру града мурал посвећен великом српском глумцу Драгану Николићу.

Вујановић каже да је идеју црпио из филма "Млад и здрав као ружа", једног од првих Николићевих остварења, у коме је он тумачио лик Стива. 

- На муралу је легенда српског глумишта приказан како држи пиштољ и пуца из њега нешто што симболизује свемир, а што, заправо, представља море идеја које се налазе у глави човјека. Поред мурала је исписан цитат "Ја сам вриједан човјек, радим са сто одсто и тражим сто одсто" - каже млади умјетник.

Вујановић додаје да је мурал био велики изазов за њега. У осликавању је имао помоћ другарице из Удружења "Кул", чији је и сам члан.

- Дио новца за израду мурала сам добио од Градске управе Бијељине, а дио од "Паба Либертас", који је у близини мурала - додао је Данијел.

Осликавање мурала површине 30 квадратних метара је трајало двадесетак дана, а због јаког вјетра и промаје у хаустору је морао да паузира двије седмице.

Овај свестрани умјетник се, осим зидним сликарством, бави и плесом и израдом сатова. Има много идеја, али му, каже, недостаје времена да их све спроведе у дјело.

- Осликавао сам прошле године за зиду лик Меше Селимовића, као и птице Феникс, али су тај мурал, нажалост, прекречили - испричао је Данијел Вујановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана