Бијељина добија видео-надзор: “Велики брат” на стотину локација

Љиљана Алексић
Бијељина добија видео-надзор: “Велики брат” на стотину локација

БИЈЕЉИНА - Град Бијељина ускоро ће бити покривен видео-надзором, а стотину локација требало би да надгледа више од 200 камера.

“Велики брат” снимаће 24 сата дешавања на најпрометнијим локацијама у граду, што ће, како сматрају надлежни, побољшати безбједност, али и олакшати борбу против криминала.

Према ријечима начелника Сектора полиције у Полицијској управи Бијељина Стјепана Терзића, камере ће бити постављене на прилазима граду, у мјесној заједници Јања, виталним објектима као што су школе, васпитно-образовне установе, вртићи, мјеста гдје се окупља већи број грађана, предузећа, те објекти који су у претходном периоду били на мети криминалаца. 

- Циљ је да се заштити оно што је у протеклом периоду било мета напада и угрожавања - навео је Терзић.

У току је припрема споразума на који ће потпис ставити представници града Бијељине и Министарства унутрашњих послова Српске.

Након што се реализују активности на терену, систем ће бити  предат на коришћење Министарству унутрашњих послова Републике Српске због процедуре у вези са заштитом личних података.

Приступ видео-надзору имаће само овлашћена службена лица.

 Када се заврши припремна фаза и споразум финализује, потписаће га начелник града Бијељине и министар унутрашњих послова Српске. Комисија МУП-а РС тренутно је у фази израде елабората, након чега ће услиједити прибављање тендерске документације и избор најбољег понуђача - рекао је Терзић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана