Бијељина: До петка пријаве за средства за април из Фонда солидарности

Срна
Бијељина: До петка пријаве за средства за април из Фонда солидарности

БИЈЕЉИНА - Градска управа Бијељина обавијестила је правна лица и предузетнике са подручја овог града да је петак, 8. мај, рок за подношење пријаве за додјелу средстава за април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске.

Влада Републике Српске започела је са израдом спискова за додјелу средстава за април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске, сходно члану 13. и 14. Уредбе о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица /Службени гласник Републике Српске, број 35/20/.

Правна лица и предузетници којима је одлукама штабова за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности, који су престали са радом као посљедица дјеловања пандемије /изгубљено тржиште, недостатак сировина и слично/ или послују са смањеним обимом треба да, најкасније до петка попуне пријаву доступну на веб страници Владе Републике Српске /www.prijava.vladars.net/, саопштено је из Градске управе Бијељина.

На овај начин израђују се спискови правних лица и предузетника који су имали потешкоће као посљедица дјеловања епидемије.

“Ова пријава не подразумијева да је пријава за остваривање средстава извршена, односно одобрена, већ само да су се предузетници пријавили на списак оних којима је потребна”, наведено је у саопштењу.

Уз ову пријаву је неопходно поднијети и захтјев за исплату средстава за април и то до 10. јуна.

Из Градске управе су подсјетили да ће предузетници са подручја града Бијељина, у оквиру сарадње са Инвестицијском фондацијом ИМПАКТ, имати приступ бесплатној савјетодавној подршци која ће бити доступна током ванредног стања у Републици Српској, односно док буду доступни програми за санирање негативних посљедица на пословање привредних субјеката узрокованих пандемијом ковид-19.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана