Бијељина: До љета селфи знак и инфо пулт у центру града

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Бијељина ће до љета добити селфи знак и инфо пулт у центру града, рекао је Срни секретар Туристичке организације Бијељина Владимир Софренић.

„Селфи знак је постао тренд у туризму, а наш ће бити израђен од квалитетног материјала, дуг осам метара, са уређеним прилазним стазама и постављен тако да ће у позадини фотографије бити дио зграде Градске управе и Центра за културу", навео је он.

Софренић је рекао да је на Градска управа молбу Туристичке организације обезбиједила простор у непосредној близини зграде локалне администрације, у згради у којој се некада налазио популарни бијељински кафић „Код краља", гдје ће властитим улагањем опремити савремени инфо пулт за туристе.

„Ми то можемо да финансирамо из средстава боравишне таксе, с циљем промоције туристичке понуде града, јер су због пандемије вируса корона отказане неке традиционалне манифестације попут Сајма туризма, а ако се настави забрана окупљања неће бити ни Савске регате на Пантелинске дане, и новац предвиђен за ова дешавања искористићемо за израду селфи знака и инфо пулта", рекао је секретар Туристичке организације.

Према његовим ријечима, у плану је и јачање туристичке промоције Бијељине преко друштвених мрежа и новог софистицираног веб сајта Туристичке организације који је у изради.

Бијељину је за прва три мјесеца ове године посјетило 5.460 туриста, од чега су 3.054 домаћи и 2.406 страни туристи, који су укупно остварили 8.975 ноћења.

Софренић је за сада једини туристички водич у Бијељини, а каже да ће ново руководство Туристичке организације ускоро послати на курс за туристичке водиче најмање двоје младих људи који ће бити обучени да раде овај посао.

Са вишедеценијским искуством рада у туризму, он сматра да је Етно село „Станишићи" магнет за туристе који долазе у Бијељину, а посљедњих година у експанзији је вјерски туризам и посјете манастирима Тавна, Свете Петке у насељу Пет језера који је један од већих на Балкану и манастиру Светог Василија Острошког у центру града.

Као важну туристичку локацију у Бијељини Софренић наводи и Градски парк, који је изграђен крајем 19. вијека, са првобитним барокним изгледом, а од важних историјских личности о којима туристички водич упознаје посјетиоце града издваја Филипа Вишњића и Кнеза Иву од Семберије, по којима имена носе бројне установе у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана