Бијељина: Цијена боравка дјеце у градском вртићу умањена за осам одсто

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Скупштина града Бијељина усвојила је данас одлуку о умањењу цијена боравка дјеце у градском вртићу "Чика Јова Змај" од 185 КМ за осам одсто.

Одборници су током дискусије оцијенили да је цијена и даље превисока и у јавном и у приватним вртићима у Бијељини и затражили да се та цијена и даље умањује.

Одборник СНСД-а Мирослав Миловановић подржао је одлуку о смањењу цијене у јавном вртићу гдје борави од 500 до 600 дјеце, али је навео да се тиме још више продубљује јаз са цијеном у приватним вртићима у којима борави 1.200 дјеце, а цијена је од 200 до 260 КМ.

Након што је одборник ПДП-а Славиша Марковић критиковао одлуку јер не обухвата и дјецу у приватним вртићима и назвао је дискриминаторском, Миловановић је затражио паузу да би се градоначелник и одборници из странака који га подржавају усагласили да ли желе или не желе одлуку о умањењу цијене у јавном вртићу.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић затражио је од одборника да бар у вријеме пред велике вјерске празнике буду одмјерени у дискусијама, подсјећајући да је и вријеме поста, након чега је одборник СДС-а Анка Тодоровић додала: "У посту је најважније да не једемо једни друге".

Из Градске управе је речено да у Бијељини ради једна јавна и двије приватне предшколске установе и 15 клубова и играоница за дјецу, а обухват дјеце предшколским образовањем креће се од некадашњих 20 на више од 30 одсто.

Одборник Демоса Славиша Вујановић, са искуством од 16 година у предшколском систему образовања и васпитања, рекао је да треба радити на повећању обухвата дјеце, нарочито у сеоским срединама и из социјално осјетљивих категорија.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана