Бијељина: Богат програм Пантелинских дана

Срна
Бијељина: Богат програм Пантелинских дана

Бијељина - На празник Светог Пантелејмона, 9. августа, испред Градске управе Бијељине биће организовано ломљење славског колача, а улицама града проћи ће литија након литургије у Цркви Светог Ђорђа.

Пантелинско духовно вече уочи празника биће одржано у Центру за културу, а славске свечаности пратиће богат културни и спортски програм, најављено је из Градске управе.

У оквиру културне манифестације "Пантелински дани" у граду ће у петак, 4. августа, бити отворен Девети бијељински умјетнички салон на којем ће домаћи умјетници, архитекте и дизајнери представити радове.

Савска регата биће вожена у недјељу, 6. августа, на релацији Суботиште-Рача, а тог дана ће концертом "ОК бенда" на централном градском тргу бити завршена и "Отворена сцена", на којој се публици у љетњим мјесецима представљају бројни таленти.

Новост ове године биће организација мото-кампа на простору Пољопривредне школе у оквиру кога ће бити одржано вече електронске музике у петак, 4. августа, и концерт групе "Кербер" у суботу, 5. августа.

Први пут биће приказана и изложба рукотворина "Шта све женске руке могу", у организацији Српског културно-умјетничког друштва "Семберија", које организује и вече омладинског фолклора у суботу, 5. августа, на централном градском тргу.

У програму "Пантелинских дана" су бројне спортске активности, куп у ронилачким дисциплинама на базенима Бање Дворови и међународни турнир у рукомету и мини рукомету.

У организацији Спортског клуба "Јаблан", на хиподрому ће традиционално бити организована корида на којој се очекује велики број посјетилаца.

Дио пантелинских манифестација одржава се и у бијељинском насељу Јања, гдје је данас, на Илиндан обиљежена слава Црквене општине, док ће 8. августа бити прослављен и Дан мјесне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана