Бијељина: Бисте српских великана вајаће бањалучки умјетник Бојан Микулић

Срна
Бијељина: Бисте српских великана вајаће бањалучки умјетник Бојан Микулић

БИЈЕЉИНА - Бијељински парк ускоро ће красити бисте српских великана Николе Тесле, Михајла Пупина, Иве Андрића и Јована Дучића које ће вајати бањалучки умјетник Бојан Микулић, најавио је данас један од донатора биста Драго Мирковић.

“Част нам је и поносни смо што ће дјела овог врхунског умјетника красити бијељински парк”, рекао је Мирковић.

Он је навео да је Микулић, осим скулптура које су постављене широм свијета, аутор и скулптура у спомен комплексу у Старом Броду код Вишеграда посвећеном страдању више од 6 000 Срба Сарајевско-романијске регије, које су 1942. године убиле усташе Јуре Францетића.

Градоначелник Мићо Мићић је након посјете парку оцијенио да радови на његовом уређењу теку предвиђеном динамиком, а у току је поплочавање централне стазе, саопштено је из Градске управе.

Мићић је истакао да је циљ Градске управе да овај парк буде оаза мира и одмора за све суграђане и мјесто за игру и спорт.

Начелник градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Предраг Петричевић рекао је да су радови на поплочавању стазе у централном дијелу Градског парка дио је ширег пројекта уређења највеће зелене површине у Бијељини.

Он је навео да су у парку већ уређени теретана на отвореном, инклузивно игралиште за дјецу и приступне рампе, а расписан је тендер за поплочавање комплетног централног дијела парка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана