Бијељина: Наставак бањске рехабилитације у Бањи Дворови и припреме за туристичку сезону

Срна
Бијељина: Наставак бањске рехабилитације у Бањи Дворови и припреме за туристичку сезону

БИЈЕЉИНА - Бања Дворови у Бијељини је након двомјесечне паузе због епидемије вируса корона данас почела са радом у бањско-рехабилитационом блоку, за који има потписан уговор са Фондом здравственог осигурања Републике Српске на 310.000 КМ за ову годину, рекао је Срни директор Бање Милорад Зекић.

 „Оптимистички смо планирали годину и уз квалитет који нудимо и повољну цијену очекујемо да испунимо тај план, уз уговор са Фондом здравственог осигурања који је значајно већи него ранијих година“, рекао је Зекић.

Зекић је навео да је Бања Дворови 2018. године имала уговор на 200.000 КМ, прошле године 280.000 КМ и анекс уз који је одређено 310.000 КМ услуга бањске рехабилитације.

„Придржавамо се свих епидемиолошких мјера превентиве и заштите - од тријаже на улазу до смањења броја стационарних пацијената на једно лице у соби, а имамо капацитет од 48 соба и два апртмана“, рекао је Зекић.

Према његовим ријечима, осим пацијената који бањску рехабилитацију користе преко здравственог Фонда, Бања Дворови пружа услуге и комерцијално, са капацитетом до 30 пацијената дневно, а највише посјетилаца има током јула и августа.

„У туристичком дијелу, ми већ припремамо за рад отворене базене са термалном, љековитом водом и бићемо спремни да 1. јуна отворимо базене, а приводи се крају и уређење затвореног базена“, навео је Зекић.

Он је додао да у овој области још нису одређене епидемиолошке мјере за рад у љетној сезони.

Физијатар у Бањи Дворови Данијела Ђурић Ристић истакла је да гостима нуде све савремене методе физикалних терапија, вјежбе, електротерапије, магнет, ултразвук, ласер, биоптрон лампу, ручне и релаксационе масаже, као и хидротерапију.

Према њеним ријечима, ова бања је нарочито препоручена за пацијенте који болују од реуматских болести, за неуролошке пацинете, пацијенте са тегобама због дијабетеса и за лијечење пацијената са кожним болестима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана