Бијељина: Асфалтиране двије улице у Батковићу

Srna
Бијељина: Асфалтиране двије улице у Батковићу

БИЈЕЉИНА - У дијелу бијељинског насеља Батковић у којем живе углавном избјегла и расељена лица асфалитране су двије улице, дужине око 500 метара, а вриједност радова је 50.000 КМ. Градска управа Бијељина издвојила је 70 одсто средстава, а Министарство за људска права и избјеглице у Савјету министара 30 одсто средстава, саопштено је из Градске управе.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да је ријеч о пројекту који град већ дуже реализује са овим министарством, наводећи да се због тога тежи ка политичком јединству и доброј сарадњи са свим нивоима власти.

"Само тако можемо реализовати капиталне пројекте као што су ауто-пут, заштита од поплава, уређење канала, али и мање послове као што је асфалтирање локалних улица, што је грађанима у свакодневном животу и најбитније. Наставићемо даље, у складу са опредјељењем да Бијељину изградимо као град будућности", рекао је Мићић.

Према његовим ријечима, у новим насељима, формираним доласком људи који су у рату или након ратних дејстава морали да напусте домове, инфраструктура још није потпуна.

Он је додао да углавном већа насеља, као што су Ковиљуше, Ново Насеље у Јањи и Нови Дворови имају воду, електричну енергију, расвјету и већи дио асфалтираних улица, а да тамо гдје путна инфраструктура није потпуно довршена, мјештани морају да прикупе 30 одсто средстава за асфалтирање или да за тај износ јавним позивом конкуришу код Министарства за људска права и избјеглице.

"Захваљујући Предрагу Јовићу, који је био замјеник министра у овом министарству, за осам бијељинских улица обезбијеђено је учешће од 30 одсто. Иста процедура важи и за повратничка насеља, односно за све људе који су напуштали своја огњишта", нагласио је Мићић.

Он је најавио изградњу још једне стамбене зграде у Амајлијама намијењене корисницима алтернативног смјештаја.

"У сарадњи са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције, град Бијељина ће изградити још један стамбени објекат од 12 станова у Амајлијама. Из градског буџета обезбијеђено је и 60.000 КМ за изградњу друштвеног дома у овом насељу", нагласио је Мићић.

У име становника новог насеља у Батковићу, Градској управи и Министарству за људска права и избјеглице БиХ захвалио је Мирко Трипуновић.

"Асфалтирањем улица у насељу сада имамо квалитетније услове за живот. У наредном периоду планирамо да спроведемо градску воду, а процедура у вези са реализацијом тог посла је у току", најавио је Трипуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана