Бијелић: Министарство дало "зелено свјетло" за идејно рјешење реконструкције болнице

Срна
Бијелић: Министарство дало "зелено свјетло" за идејно рјешење реконструкције болнице

ПРИЈЕДОР  - Идејно рјешење за болницу "Др Младен Стојановић" Приједор, којим је предвиђена реконструкција постојећих објеката и изградња новог објекта површине 6.000 квадратних метара, добило је зелено свјетло Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, изјавио је вршилац дужности директора ове установе Мирослав Бијелић.

Он је навео да ће у новом објекту у сутерену бити ургентни блок, који ће бити везан за нови дијагностички центар који ће се формирати у сутерену постојећег објекта, док ће на првом спрату нове зграде бити онкологија, а на другом офталмологија и оториноларингологија.

-Дијагностички центар са свом опремом, новим РТГ апаратима, новим ЦТ-ом, магнетном резонанцом и ангио салом наслањаће се на ургентни блок. Тај нови објекат имаће топлу везу са главном зградом, али пацијенти који долазе на дневне прегледе неће имати потребе улазити у овај стационарни дио односно неће се мијешати кретање дневних и хоспитализованих пацијената -  рекао је Бијелић Срни.

Биће изграђен и посебан паркинг за особље болнице, а постојећи ће остати само за пацијенте.

Додао је да је идејно рјешење у овој фази одобрено у Министарству и најавио да ће до краја мјесеца бити одржан још један састанак са представницима ресорног министарства на којем ће се разматрати детаљи из пратеће документације.

-Даља процедура и динамика зависи од Министарства. Ми ћемо пред комисијом бранити своје погледе, они могу да траже измјене, допуне и дораде. Нама је битно да болница са свог аспекта одради оно што је до нас -  закључио је Бијелић. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана