Бициклистичком рутом указао на проблем одлагалишта на Трговској гори

Срна
Бициклистичком рутом указао на проблем одлагалишта на Трговској гори

НОВИ ГРАД - Ненад Радош из Новог Града стигао је данас у Бијељину, гдје је завршио бициклистичку руту дугу око 550 километара током које је подсјетио на опасност од одлагалишта радиоактивног отпада на Трговској гори у општини Двор, на самој граници са БиХ.

Радош је рекао Срни да је пут протекао без проблема, те да очекује да ће још неко на овакав или сличан начин покушати упознати јавност са овим проблемом, јер то није проблем само Новог Града већ цијеле државе.

Он је додао да грађани сјеверозападног дијела БиХ имају јединствен став о питању проблема званог “Трговска гора” и веома су разочарани блокадом формирања експертског тима.

“Очекујемо неке позитивне промјене у овој цијелој причи, пошто је ова тренутна ситуација за нас неприхватљива”, навео је Радош.

Радош се 1. септембра састао са министром спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташом Кошарцом испред зграде Министарства да би на симболичан начин промовисали потребу да БиХ пружи адекватан одговор и пробуди свијест о томе да је изградња одлагалишта нуклеарног отпада на Трговској гори штетна за 250.000 грађана БиХ који живе уз границу са Хрватском.

Радош је из Новог Града кренуо 26. августа и обишао више градова у БиХ.

“Хвала свима који су били уз мене, јако тешко бих ово извео да није било порука подршке”, рекао је Радош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана