Бициклистички клуб "КПЛ" обиљежио јубилеј

Срна
Foto: Фејсбук

ВЛАСЕНИЦА - Бициклистички клуб "КПЛ" из Власенице обиљежио је десет година постојања, а од рекреативне приче стигао је до великих такмичења попут Међународне бициклистичке трке Београд-Бањалука.

Предсједник Клуба Жељко Лукић подсјетио је да је почетак био тежак и да су се сналазили за опстанак од чланарина и спонзорстава, али да нису одустајали, те указао да је то примијетила и тадашња локална власт која је почела да их финансира.

Лукић је нагласио да је Власеница позната као спортски град и да су бициклисти дијелом заслужни за њену промоцију, а прву бициклијаду су организовали 2012. године.

"Можемо се похвалити да смо имали четири државна првенства, Првенство БиХ у брдском бициклизму, да смо први увели дисциплину `елиминатор` у свијет бициклизма, да су код нас возили француски амбасадор Жил и многи други страни држављани", навео је Лукић, који је захвалан и садашњем начелнику Мирославу Краљевићу за велику подршку раду клуба.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић честитао је бициклистима јубилеј, истакавши да су велики ентузијасти који постижу сјајне резултате и на међународној сцени.

"Клуб `КПЛ` један је од најмлађих и најтрофејнијих клубова у Власеници, а њихов предсједник Жељко Лукић даје велики допринос афирмацији наше општине организујући низ спортских такмичења, међу којима је најзначајнија Међународна бициклистичка трка Београд- Бањалука", истакао је Краљевић.

Општина Власеница у овогодишњем буџету планирала је 118.000 КМ за развој спорта, а Краљевић је нагласио да ће и у будућности наставити да подржава бициклисте и све спортисте.

Бициклистичком клубу "КПЛ" недавно је додијељено највеће признање - Грб општине за међународну препознатљивост Власенице, регије и Републике Српске, за афирмацију бициклизма и заслуге на пољу активности којом се доприноси општем напретку и афирмацији овог мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана