Бициклистичка трка “Београд - Бањалука”: Србац опет пролазни циљ

Д. Ј.
Бициклистичка трка “Београд - Бањалука”: Србац опет пролазни циљ

СРБАЦ - Општина Србац ће и ове године бити домаћин бициклистичке трке “Београд - Бањалука” која би требало да буде одржана од 22. до 25. априла уз учешће више од 150 такмичара из 35 земаља свијета.

По оцјени организатора, Србац је прошле године био најбољи пролазни циљ трке тако да ће и ове године узети учешће у спортском спектаклу који се организује 14. годину заредом. Трка ће поново проћи кроз ужи центар Српца и Разбој Љевчански одакле је поријеклом један од најбољих бициклиста Југославије свих времена Танасија Куваља. 

- Планирамо да као и прошле године приредимо разна спортска такмичења и културни програм. С друге стране, у Разбоју је у току изградња друштвеног дома која би требало да буде завршена до краја године и највјероватније ћемо током проласка бициклиста из цијелог свијета организовати свечаност поводом завршетка прве фазе радова - рекао је Драгосављевић.

Пријетњу одржавању може представљати пандемија вируса корона, али је директор трке Владимир Куваља подвукао да ће трка бити одржана у првобитно планираном термину или у мјесецима који долазе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана