Бициклима обишли манастире укринске долине

Д. К.
Бициклима обишли манастире укринске долине

Дервента - У организацији Туристичке организације општине Дервента протеклог викенда одржана је четврта по реду рекреативна бициклијада "Бициклом манастирима укринске долине".

На бициклијади је учествовало 25 бициклиста који су за три дана прешли око 150 километара.

Директор Туристичке организације Дервента Дамир Кљајић истакао је да је циљ бициклијаде развој спортских и рекреативних активности младих и упознавање са културно-историјским насљеђем уз долину ријеке Укрине.

Првог дана бициклијаде, у петак, учесници су посјетили манастир Дубоковац у општини Брод. Потом су преко Клакара, Винске, Жеравца и Дервенте стигли до излетишта Патковача, гдје је постављен камп и уприличена вечера за бициклисте. Другог дана возили су дионицу од манастира у Доњој Бишњи до манастира у Доњем Детлаку и потом до манастира Осовица у Српцу. Код манастира Осовица постављен је камп за преноћиште. Јуче су учесници бициклијаде возили од манастира Осовица до цркве брвнаре у Палачковцима, а одатле преко Прњавора до манастира Ступље у општини Челинац, гдје је завршена вожња.

Суорганизатор ове манифестације која је трајала од 26. до 28. јуна била је Туристичка организација општине Брод, а подржали су је општина Дервента, Дом здравља Дервента, "Комуналац" и многи други.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана