Бициклима из Новог Града за шест дана стигли у Солун

А. Ј.
Бициклима из Новог Града за шест дана стигли у Солун

Нови Град - Никола Дупало и Невен Лајшић из Новог Града, који су прошле седмице кренули бициклима у братску Грчку, стигли су у Солун послије шест дана напорног пута.

Двојица Новљана на пут дуг око 1.300 километара кренули су 6. маја, а да би избјегли Македонију у којој се десио оружани сукоб у Куманову, до Грчке су морали преко Бугарске. Возили су се рутом Бањалука, Бијељина, Лозница, Ваљево, Краљево, Ниш, Лесковац, Врање, Софија па све до Солуна.

- У Солун смо стигли у уторак око 18 часова. Током путовања имали смо бројне дочеке које су нам приредили мјештани градова кроз које смо пролазили. Највећи и најбољи дочек смо имали у Алексинцу у Србији. Прије самог уласка у Грчку камповали смо на граници - каже Дупало и додаје да по доласку у Солун примају честитке са свих страна, а повратак у Нови Град планирају за шест дана.    

Ови младићи ће наредних дана Грцима доставити “братско писмо” и сусрешће се са хуманистом и архимандритом Партенијусом, који је помагао Србе и дјецу палих бораца Војске РС. Планирају да оду на Свету гору у манастир Хиландар и посјете српско војничко гробље на Зејтинлику.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана