Без посла остаје 46 радника Градске управе Требиње

Срна
Без посла остаје 46 радника Градске управе Требиње

Требиње - На основу систематизације коју су направили начелници одјељења Градске управе Требиње, без посла ће у администрацији остати 46 радника, сазнаје Срна у Градској управи.

Велики број приватника из Требиња понудио је градоначелнику Требиња Луки Петровићу да радници који остану без посла у градској администрацији нови посао добију у реалном сектору.


За ове раднике, претходна градска администрација која их је запошљавала у буџету за ову годину није предвидјела трошкове њихових плата.

О новој систематизацији градоначелник Требиња је разговарао са представницима синдиката градске администрације, истичући да због недостатка четири милиона КМ у буџету града морају да изнађу средства за исплату плата радницима за октобар, новембар и децембар.

"Представници синдиката ће бити укључени у све процесе који се тичу систематизације и одлука о престанку радног односа, што ће бити новина у раду, јер за претходне четири године синдикат није уопште био укључен и био је потпуно маргинализован", рекао је Петровић.

Петровић је истакао да је само током ове године администрација бившег градоначелника запослила 92 радника, док је управна инспекција већ поништила 33 рјешења о раду, јер приликом пријема није испоштована предвиђена законска процедура.

"Међу њима је шесторо дјеце погинулих бораца, али ће они бити приоритети за запослење чим се превазиђе буџетска дубиоза", појаснио је Петровић.

На састанку је најављено и да ће доћи до промјене постојећег колективног уговора, у смислу да се радници оцјењују и позитивно и негативно, што ће за посљедицу утицати на стимулацију и радни учинак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана