Берковићи: Школа оштећена у земљотресу добија ново рухо

Срна
Берковићи: Школа оштећена у земљотресу добија ново рухо

БЕРКОВИЋИ - У општини Берковићи у току је реновирање Основне школе “Његош” оштећене у прошлогодишњем земљотресу, за шта је издвојено 292.090 КМ, рекао је замјеник начелника ове општине Бојан Самарџић, додајући да је планирани рок за завршетак радова почетком октобра.

Самарџић је рекао да је средства за ове намјене одобрио Савјет министара, те да је план био да у прва два мјесеца буде санирана унутрашњост Школе како би настава почела 1. септембра.

- До сада је завршено 80 одсто радова. Замијењена је кровна конструкција, а већина учионица је у потпуности санирана. Замијењени су подови који су били у лошем стању и унутрашња столарија. Реконструисани су зидови, плафони, електроинсталације, што ће омогућити да уредно почне настава - навео је Самарџић.

Он је најавио да ће у наставку бити завршени радови на спољашњости Школе, који ће бити спровођени уз планиране мјере безбједности, а настава ће се одвијати без ометања.

Самарџић је рекао да је уговор потписан почетком јула, а рок за завршетак радова је три мјесеца. Извођач је предузеће “Херцеговинаинвест” из Берковића. У прошлогодишњем земљотресу основна школа у Берковићима претрпјела је озбиљна оштећења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана