Базен за унуке прерастао у туристички садржај

Срна
Базен за унуке прерастао у туристички садржај

БРАТУНАЦ - На обали Дрине, у Реџићима, недалеко од Братунца, никао је савремени туристички садржај који су подигли супружници Нисвета и Енез Хасановић на свом имању, на које су се вратили након више од три деценије рада на Западу и живота у Холандији.

Кажу да су се као пензионери вратили кући и нису имали посебне планове нити су размишљали о покретању неког бизниса. Обновили су кућу и дошли да уживају у миру и тишини свог завичаја, жубору Дрине и љепоти природе која их окружује.

Корона “родила” идеју за градњу одмаралишта

Након њиховог одласка из Холандије и син Хусо прелази у Швајцарску да ради. Тамо пресељавају и његова супруга Зијада са дјецом, који годишње одморе и највише слободног времена проводе у Реџићима.

- Зијада је предложила да направимо базен за дјецу. Међутим, одлучили смо да изградимо базен већих димензија, који може да се користи током цијеле године - објашњава Нисвета.

Тада се “родила” идеја да изграде и апартмане са симболичним називом “Ривер (ријека) Дрина” на чијој обали је и никао овај туристички објекат.

Енез је, каже, радо подржао идеју и почела је изградња базена, али и апартмана за одмор.

Њега је обрадовала иницијатива млађих чланова породице и жеља да уреде имање и изграде објекте за туристичку понуду и са задовољством је организовао градњу и пратио извођење радова.

- Изградили смо затворени базен, према стандардима за те објекте, са погледом на Дрину, с тим што је у нашем базену слана вода, са масажером и другим садржајима међу којима су сауна и пратеће просторије - објашњава Енез.

Његов син Хусо почетком пандемије вируса корона затекао се са породицом и сјеверној Италији и тада су одлучили да у Братунцу изграде апартмане за одмор.

- Боравком у Италији у периоду разних рестрикција, које су увођене због пандемије, видјели смо како је организован рад туристичких капацитета и шта све нуде гостима и схватили смо да ми у Братунцу можемо да направимо боље садржаје јер постоје добри услови за туристичку понуду - објашњава Хусо.

Базен са сланом водом једини у Подрињу

- Након затвореног базена, изградили смо апартмане и сада располажемо са три апартмана са 12 лежајева - каже Хусо, истичући да су уз Дрину изградили љетниковац и дјечија игралишта и све то чини одличне услове за породични одмор.

Прошлог љета овај мини туристички центар почео је са радом и власници су задовољни. Капацитети су стално попуњени гостима из БиХ и Србије, а често их посјећују и странци.

Чланови породице подијелили су послове и обавезе и сви имају одређена задужења, а према потреби помажу једни другима. Промоција и резервација мјеста обавља се преко интернета, а чести су гости који поново долазе у ову оазу тишине да би се одморили у живописној природи на обали Дрине.

Власници овог објекта на најбољи начин промовишу љепоте овог дијела Подриња и братуначке туристичке потенцијале и изазове. Они кажу да све што су уложили у изградњу и опремање јесу њихова властита средства и да се нису задуживали.

Све су радили највише због жеље да њихови унуци долазе овдје и да сачувају везу са њиховим мјестом поријекла. Од избијања пандемије вируса корона, у братуначкој општини, а посебну уз ријеку Дрину, са обје њене обале, нагло је порастао интерес за изнајмљивање викендица, куповину плацева и изградњу викенд кућа, што је довело и до великог раста цијене земљишта.

А, за промоцију одмора у љепоти природе овог краја најбољи примјер је “Ривер Дрина”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана