Бањалучанка одлучила поклонити матурску хаљину и покренула неколико сличних акција

klix.ba
Бањалучанка одлучила поклонити матурску хаљину и покренула неколико сличних акција

Бањалука - Матурска прослава је круна школовања. Иако скоро сви ученици маштају о том дану и надају се да ће изгледати најљепше икада, финансијска ситуација је та која диктира цијелу ситуација. У БиХ нажалост већина родитеља не може пружити својим ћеркама и синовима матурско вече из снова.

Бањалучанка Тамара Добраш одушевила је суграђане када је објавила статус на Facebookу како жели поклонити своју матурску хаљину и штикле дјевојци која није имала ту срећу и могућност да их купи.


У разговору за klix.ba Тамара каже како је на ову идеју дошла током разговора са мајком о братовој матури и томе колико новца је потребно издвојити данас у те сврхе.

"Данас је јако тешко вријеме и већина родитеља ради за неку минималну плату, а уз то све мора да спреми своје дијете за матурско вече. Питала сам мајку шта мисли о томе да своју матурску хаљину поклоним некоме коме је потребна, подржала ме је наравно. Објавила сам слику са Facebookу и полако се прича почела ширити, људи су ме почели подржавати и прикључивати акцији", казала је Тамара.

Међу првима се акцији прикључио фризер Димитрије Вокић који је одучио направити и фризуру дјевојци која добије хаљину, а потом су се укључили и остали.

"Контактирала сам неколико људи који се баве професионалним шминкањем, израдом накита, фризера и радо су се одазвали мом позиву и прикључили акцији. Сада их је више од десет и свако је заиста донирао све оно што ће дјевојкама бити потребно за то вече", рекла је Тамара.

Колико добрих људи има показалац је да ће умјесто једне, помоћи трима дјевојкама да оду попут принцеза на матурско вече.

"Сматрам да нам је и више него потребно још оваквих акција, не само за матуре. Поготово ми млади људи можемо помоћи и организовати неку сличну акцију попут ове јер ово је за нас само једна ситница која ће њима значити много. Сретна сам што могу помоћи и што ће те дјевојке ипак отићи на своје матурско вече иако су биле на рубу да одустану", истакла је ова Бањалучанка.

Нада се да ће моћи помоћи још једној дјевојци, те је поручила свим добрим суграђанима да се прикључе овој акцији и обрадују што више матуранткиња.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана