Бањалучанин Милан Миња Савановић наставља неуморно да помаже: Уз хумана срца нико није сам

Јана Кезић
Бањалучанин Милан Миња Савановић наставља неуморно да помаже: Уз хумана срца нико није сам

БАЊАЛУКА - Бањалучанин Милан Миња Савановић са групом хуманитараца планира да обиђе 19 најугроженијих породица у селу Стројице надомак Шипова, а осим пакета помоћи циљ је да им бар на кратко покажу да нису сами.

Савановић, сада већ доказани хуманитарац, наставља неуморно да помаже онима којима је помоћ племенитих људи пријеко потребна па ће тако и 2. јануара посјетити и усрећити 19 породица које броје 27 чланова, од којих су чак 12 самци.

За “Глас Српске” каже да ови људи не траже ништа те да се првенствено ради о старијим људима које нико не обилази.

- Ово је наша и ваша добра воља да им обезбиједимо основно и да за свој Божић имају ручак досљедан једног живог створа - казао је Савановић. Рекао је да се тачан број људи који ће ићи у посјету још не зна, јер се свакодневно јављају.

- Обезбиједили смо возила која могу ићи по великом снијегу, да би могли доћи до тих породица, које углавном живе у забаченим селима - казао је Савановић.

Додао је да су неке од ових породица обишли и током прошле године.

- Сваке године тражимо благослов од оца Радослава Станковића па ћемо тако и ове. Он је домаћин и он нас дочекује, јер те породице најбоље познаје и иначе им помаже кад ми нисмо ту - рекао је Савановић.

Позвао све људе добре воље да се прикључе овој акцији и помогну колико могу, али од срца.

- Пакети који ће нити прављени треба да садрже брашно, уље, шећер, со, тјестенину, кафу, рижу, шампон, сапун, прашак за веш, детерџент за суђе и по неки слаткиш - рекао је Савановић.

На наше питање да ли се акција спроводи због предстојећих новогодишњих и божићних празника добили смо занимљив одговор.

- Нисмо од оних што акције спроводе и иду само за Божић и Нову годину па ћемо 11 мјесеци ћутати и то је то. Правићемо сличне акције и у фебруару, као и током марта - рекао је Савановић.

Колико год акција да буде реализовано, како каже, увијек их погоде тешке људске судбине.

- Током прошле године једног деду који је инвалид неколико мјесеци нико није обилазио, видјело се по снијегу да му нико није прилазио кући. То је класичан примјер судбине наших старих суграђана, немају нигдје никога, а иако имају, већином су у иностранству и не могу их посјетити због граница и вируса корона - испричао је Савановић.

Он је истакао да се акцијама које организује одазива велики број хуманитараца.

- Неки људи нису ту па ће послати новац, једни ће правити пакете, други организовати превоз, сви смо се некако распоредили. Пакете ћемо овај пут спаковати у Бањалуци у кутије на којима ће писати презимена породица код којих идемо, да то не морамо на терену радити - рекао је Савановић.

Снага

Милан Савановић каже да сваки пут када некоме помогне добије нову снагу.

- Будеш поносан на своје пријатеље који су помогли па онда и на себе зато што видиш да је успјело и да се за кратак период може помоћи великом броју породица - рекао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана