Бањалучанин Милан Миња Савановић наставља неуморно да помаже: Породици Добрњац пакети хране и хигијене

М. Л.
Бањалучанин Милан Миња Савановић наставља неуморно да помаже: Породици Добрњац пакети хране и хигијене

ГРАДИШКА - Бањалучанин Милан Миња Савановић наставља неуморно да помаже онима којима је помоћ племенитих људи пријеко потребна. Он и његова екипа хуманитараца јуче су обишли петочлану породицу Добрњац из Машића код Градишке и уручили им пакете хране, хигијенских средстава и новац, који су сакупили у рекордном року.

Прича о породици у којој уз незапослене оца Бранка и мајку Добрилу одрастају три сина, од којих су двојица са потешкоћама у развоју, одјекнула је друштвеним мрежама, а за свега неколико дана армија хуманитараца обезбиједила је оно најосновније да им олакша свакодневицу.

Са њима у домаћинству живе и бака и дјед. Једини извор прихода им је дједова минимална пензија и дјечији додатак.

Савановић је истакао да је укупна вриједност акције око 3.000 марака, са робом која је донирана без рачуна и са стварима које су купили.

- Донирали смо много хране и средстава за хигијену, слаткиша, као и 1.440 КМ у кешу да могу платити рачуне за воду и грађевинске радове. Хвала братији на организованом превозу и гориву. Срећан сам што вас познајем и захвалан Богу што нас је спојио, да бар накратко некоме уљепшамо живот - истакао је Савановић.

За породицу Добрњац покренута је акција санирања и доградње породичне куће, која је стара шест и по деценија, да би имали живот достојан човјека, а зашта је потребно између 50.000 и 60.000 марака које породица нема.

До краја мјесеца активан је и “м:телов” хуманитарни број 1416. Сви који желе да помогну позивом на овај број могу донирати једну марку. Осим тога породици се може помоћи и уплатом на жиро-рачун Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка и то на број 5620100000081582.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана