Бањалучани иду на републичко такмичење Црвеног крста

Срна
Бањалучани иду на републичко такмичење Црвеног крста

Прњавор - Екипе Прве помоћи Медицинског факултета Бањалука и Основне школе "Иво Андрић" Бањалука освојиле су прво мјесто на регионалном такмичењу Црвеног крста из познавања Прве помоћи, одржаном данас у Прњавору.

Капитен бањалучког Медицинског факултета Ивана Добраш, чија је екипа била најбоља у категорији омладине, каже да су показали подједнако добро знање на свим полигонима, за шта су добили похвале судија, али и прилику да наставе такмичење.

"Можда смо највише показали на полигону са приказом саобраћајне несреће. Сада нам слиједи републичко такмичење за које, без обзира на јачину конкуренције, имамо велика очекивања", рекла је она.

У овој категорији друго мјесто заузео је Клуб младих Црвеног Крста Котор Варош, а треће Клуб младих Градишка.

У категорији подмлатка најбоља је била екипа Основне школе "Иво Андрић" Бањалука чији капитен Марко Кременовић каже да су посебно добро одрадили приказ несреће у пилани.

"Од четири различита полигона на овом смо се најбоље снашли, дали смо све од себе и успјели смо да побједимо", изјавио је Кременовић.

Друго мјесто код подмлатка припало је екипи Основне школе "Свети Сава", Котор Варош, а треће екипи Основне школе "Јован Јовановић Змај" Србац.

Секретар Кооординационог одбора Црвеног крста регије Крајина Љиљана Јовичић каже да су у Црвеном крсту задовољни бројем и екипа и учесника, као и показаним знањем такмичара.

"Надамо се да ће екипе које су овдје заузеле прва мјеста на републичком такмичењу идућег викенда на Палама представљати нашу регију на најбољи могући начин и оправдати указано повјерење", рекла је Јовичићева.

Она је подсјетила да су учесници презентовали све што су учили током године у пружању прве помоћи.

На регионалном такмичењу у Прњавору, одржаном у оквиру обиљежавања Недјеље Црвеног крста, учествовало је пет екипа у кетегорији омладине и шест екипа у категорији подмлатка. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана