Бањац: Запослени узнемирени, јер нема новца за исплату плата

Срна
Бањац: Запослени узнемирени, јер нема новца за исплату плата

БАЊАЛУКА - Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Весна Бањац рекла је да су у овој установи настали велики проблеми због неусвајања градског буџета, те да су запослени узнемирени, јер нема новца за исплату мартовских плата.

"Био је привремени буџет три мјесеца, те је неусвајање буџета изазвало велике проблеме. Имамо новца као и прошле године у марту, али и већи број радника, јер су отварани нови вртићи", рекла је Бањчева.

Она каже да за исплату плата недостаје око 160.000 КМ, што представља велики проблем за раднике, јер су оптерећени кредитима и другим обавезама које треба да плате сваког мјесеца.

Бањчева рекла да у вртићима борави око 2.200 дјеце, те да је потребно "много енергије и посвећености за адекватну бригу о њима".

"Вртићи још раде, са добављачима смо договорили да достављају потребне намирнице, као и средства за хигијену, а уколико се не ријеше проблеми у вези са усвајањем буџета, мораћемо те трошкове ријешити у виду донација", рекла је Бањчева.

Она је позвала све одборнике у Скупштини града Бањалука да уложе додатни труд да се ријеши ситуација како не би дошло до штрајка радника Центра и, како каже, других проблема.

Према њеним ријечима, боравак дјетета у вртићу кошта 339 КМ, од чега родитељи плаћају око 165 КМ и та средства се уплаћују у трезор и замрзнута су док се буџет не усвоји.

Савјетник градоначелника Бањалуке за друштвене дјелатности Милада Шукало изразила је наду да ће глас разума превладати код одборника у градској скупштини, те да је у Центар дошла у име кабинета градоначелника, на позив запослених ове предшколске установе.

"Радили смо ових дана додатно и активно на буџету, те се надам да ће до краја ове седмице бити одржана ванредна сједница Скупштине о овој ставци", рекла је Шукало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана