Бањац: "Мљечаница" ће бити најмодернији здравствено-туристички комплекс

СРНА
Foto: Aрхива

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" у Козарској Дубици са три новоизграђена објекта, који ће сутра бити отворени, већ има европски и свјетски ниво, а биће најмодернији здравствено-туристички комплекс у БиХ, рекао је данас Срни директор ове установе Дарко Бањац.

Бањац је навео да се сутра отварају три новоизграђена објекта, те је подсјетио да је ријеч о објекту за који је 1. јуна прошле године српски члан Предјеништва БиХ Милорад Додик положи камен-темељац. То је, каже, био почетак изградње новог здравствено-туристичког комплекса "Мљечаница".

"Ријеч је о објекту полуинтензивне његе са 1.100 квадрата и опремљен је најсавременијим медицинским уређајима, креветима. На располагању су двокреветне собе са купатилима, телевизорима", рекао је Бањац и додао да ће овај објекат почети са радом 3. маја.

Према његовим ријечима, у објекту дијагностичког центра већ се монтирају "ЦТ 128" уређаји, "хитачи" РТГ апарат посљедње генерације, затим ултразвук "ноблус" и "ЕМГ" апарат.

Бањац је додао да ће се, након што особље прође обуку, између 15. јуна и 1. јула почети са радом.

"Трећи објекат је објекат топле везе који ће у суштини спајати тај комплекс. Он је готов у потпуности, осим једног крака који ће водити према хидроблоку", појаснио је Бањац и додао да су објекти завршени за 11 мјесеци.

Бањац је истакао да је прије 15 дана почела да се ради ограда око комплекса, друга фаза водовода и канализације, те бунгалови и хидроблок гдје ће бити смјештене хипербаричне коморе.

"Планирамо да до октобра завршимо и та четири објекта, чиме ће бити завршен здравствени дио изградње комплекса. Наравно настављамо онда туристички дио, а у овој години, ако буде све како треба, биће расписан и тендер за изградњу спортских терена и фудбалског стадиона, хотела, спортске дворане", рекао је Бањац.

Бањац је навео да комплетну инвестицију у потпуности фонасира Влада Републике Српске, подсјетивши да је прошле године Влада пребацила износ од седам милиона КМ који су и утрошени за изградњу наведена три објекта, те четвртог објекта, односно водовода и канализације.

"У фази плаћања су још два милиона КМ, наравно када дођу фактуре, када извођач испуни све своје уговоре. До сада је у Мљечаницу уложено око девет милиона КМ. У овој години је планирано улагање од 15 милиона КМ и то је управо везано за завршетак ова четири објекта", навео је Бањац.

Комплетан пројекат, како је навео, треба да буде завршен почетком 2025. године, а ријеч је о хотелу са пет звјездица са базенима и велнес центром.

У Специјалној болници "Мљечаница" у Козарској Дубици сутра ће свечано бити отворен новоизграђени дијагностички центар и објекат полуинтензивне његе.
Свечано отварање планирано је за 14.00 часова.

Из ове здравствене установе су најавили да би требало да новоизграђени комплекс отвори српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана