Бања "Дворови": Тужба против града и кривична пријава против градоначелника

Срна
Бања "Дворови": Тужба против града и кривична пријава против градоначелника

БИЈЕЉИНА- Руководство Бање "Дворови" поднијело је тужбу Окружном привредном суду против града Бијељина због неизвршења обавеза према овој јавној установи и кривичну пријаву надлежном тужилаштву против градоначелника Љубише Петровића за неизвршење буџета по скупштинској одлуци, рекао је Срни директор Бање Милорад Зекић.

Он каже да је ријеч о 408.000 КМ које су намијењене за измирење преосталих пореских обавеза које су настале ранијих година, од којих је Влада Републике Српске дио отписала, док Бања посљедњих пет година са садашњим руководством послује позитивно и нема неизмирених обавеза.

На посебној сједници Скупштине града Бијељина почетком децембра донесена је одлука да се из градског буџета пребаци новац за исплату репрограмираних дугова Бање "Дворови" за порезе и доприносе за 2013, 2014. и 2017. годину, што још није учињено, чиме је рад ове установе доведен у питање.

Зекић истиче да је град Бијељина оснивач и власник капитала Бање, те да је овакав однос према овој јавној установи недопустив.

Према његовим ријечима, град је Бањи остао дужан 90.000 КМ и 2021. године, када су радили у систему заштите од вируса корона као једна од ковид болница.

Зекић је навео да Бања, док не измири пореске дугове, не може да учествује на јавним позивима и тендерима министарстава здравља и борачко-инвалидске заштите, као ни Туристичке организације, па тиме не може ни обезбиједити посао и егзистенцију за раднике.

Према наводима из тужбе, руководство Бање се четири пута узалуд обраћало Градској управи, а град се оглушио и на ургенције и упозорења да ће Бањи бити блокиран рачун уколико не добије новац и не измири дуг.

Кривична пријава против Петровића поднесена је за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења јер је свјесно занемарио општим актима утврђене дужности о извршавању буџета града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана