Бања ближа уз помоћ града

С. Та.
Бања ближа уз помоћ града

Приједор - У чарима Бање Врућице код Теслића уживаће 120 чланова приједорског Удружења пензионера који су јуче отпутовали на десетодневно бањско-климатско лијечење.

Предсједник Удружења Слободан Брдар рекао је да је то већ уходана шема која траје више од деценије, да пензионери, посебно они са нижим примањима и лошијег здравља, одлазе у бање са одређеним погодностима.

- Ријеч је о помоћи града Приједора, тако да пензионери плаћају 30 одсто од укупне цијене десетодневног боравка од 500 КМ, што износи 156 КМ и по овој погодности је наше удружење постало препознатљиво у Српској - додао је Брдар.

Пензионер Васкрсије Пачариз из Орловаца рекао је да са својом пензијом није могао приуштити одлазак у бању.

- Ово је велика помоћ за нас пензионере и изузетна погодност  да одемо у бању на лијечење и опоравак - рекао је Пачариз.

Удружење ће ове године у бање упутити око 300 пензионера, а осим Бање Врућице, гдје ће отићи још око 100 њих, група од 80 пензионера већ је боравила у Бањи Мљечаници.

- Предност су имали и пензионери који у посљедњих пет година нису користили погодности бесплатног бањског лијечења - рекао је Брдар.

На основу расположивих 220.000 марака, колико ће ове године из градске касе бити издвојено за рад Удружења пензионера, за одлазак у бање је намијењено 100.000 КМ. Остатак ће бити утрошен за једнократне новчане помоћи, набавку огрева и организацију излета.

Организован одлазак у бање завршава се 20. јула, када ће у Бању Врућицу кренути посљедња група пензионера. У Приједору ову погодност бањско-климатског лијечења до сада је користило више од 3.000 чланова удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана