Аустријанци заинтересовани за улагања у Требиње

Срна
Аустријанци заинтересовани за улагања у Требиње

Требиње - Престижне аустријске фирме заинтересоване су за инвестирање у Требиње и за јавно-приватно партнерство, посебно оцјењујући интересантним инфраструктурне пројекте попут обилазнице, речено је данас након састанка представника тих фирми и Градске управе.

О потенцијалима Требиња и могућностима и начину улагања у овај град упознали су се представници 11 аустријских фирми које се баве осигурањем, производњом, енергетиком, карго и осталим превозима, те истакли да је ово само први корак у преговорима који слиједе.


Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је новинарима након састанка да је посебно задовољство што је састанак одржан на иницијативу гостију, напомињући да су им током разговора представили визију развоја града за коју су Аустријанци били веома заинтересовани.

"Они ће у наредном периоду да размотре могућност ангажмана како у смислу инвестиција тако и у смислу одређених радова", навео је Петровић.

Горан Павић, директор компаније "Страбаг", једне од водећих аустријских фирми за изградњу инфраструктурних саобраћајница у Европи, истакао је да ту фирму интересују инфраструктурни пројекти, издвајајући велику обилазницу у Требињу која ће ускоро бити грађена.

"Ми ћемо се јавити на тендер, па ћемо да видимо слијед догађаја. Ово нам тржиште није непознаница јер смо дуго у БиХ. Добро је да фирме из БиХ и Републике Српске имају конкуренцију у нама", рекао је Павић.

Трговински савјетник Филип Купер навео је да је свих 11 фирми нашло интересантну област за улагања у Требиње, истичући да је специфичност овог града и у његовом географском положају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана