Аустријанац најбржи међу дипломатама

Срна
Аустријанац најбржи међу дипломатама

Јахорина - Аустријски амбасадор у БиХ Мартин Памер побједник је прве ски-трке амбасадора, која је јуче у организацији Олимпијског центра (ОЦ) "Јахорина" и Амбасаде Велике Британије у БиХ одржана на скијашкој стази Пољице.

Замјеник шефа мисије Савјета Европе у БиХ Тони Павловски заузео је друго мјесто, док је трећи био амбасадор Чешке Јакуб Скалник. Памер је рекао да му је увијек задовољство да скија у БиХ, те да у својој земљи на сличним догађајима никада није освајао прво мјесто.

Након прве ски-трке амбасадора, одржана је конференција за новинаре у хотелу "Термаг", на којој су презентоване природне љепоте ОЦ "Јахорина", "Саниленда" и Ски-центра "Равна планина", као и програма "Ски-Сарајево".

Британски амбасадор Едвард Фергусон изјавио је да БиХ има огроман потенцијал када је ријеч о ски-туризму, те изразио наду да би ски-трка амбасадора могла постати редован догађај.

Директор ОЦ "Јахорина" Дејан Љевнаић је рекао да је Олимпијски центар "Јахорина" ове сезоне први пут послије осам година изашао из минуса, односно годину завршава са 500.000 КМ добити. Љевнаић је рекао да Олимпијски центар "Јахорина" прати трендове ски-центара у Европи, наглашавајући да је прошле године крајем марта на Јахорини било око 100 гостију, а ове године их има 20.000, што је, такође, показатељ на који начин ради менаџмент Олимпијског центра.

Директор "Саниленда" Ирхад Ковачевић најавио је да ће ускоро бити проширена сарадња с ОЦ "Јахорина", што ће корисницима ски-паса на овој олимпијској планини омогућити да користе и Алпин-костер "Саниленд".

Представница Ски-центра "Равна планина" Боба Пурковић представила је ово скијалиште које се налази недалеко од Пала, а отворено је од 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана