"Аура” поклонила ЕКГ апарат градишкој болници

Данијела Бајић
"Аура” поклонила ЕКГ апарат градишкој болници

ГРАДИШКА - Осигуравајуће друштво “Аура” донирало је савремени ЕКГ апарат болници у Градишци и на тај начин још једном показало да су друштвено одговорна компанија, која брине о потребама становништва.

Ову вриједну донацију јуче је представницима градишке болнице уручио директор продаје у Осигурању “Аура” Анђелко Атељевић. 

- Изузетна ми је част и задовољство што сам управо ја у име компаније уручио ову донацију запосленима у болници, који имају најодговорнији посао - рекао је Атељевић.

Додао је да се нада да ће примјер “Ауре” слиједити и остале осигуравајуће куће, јер је, како каже, здравље императив императива. 

Атељевић је нагласио да је “Аура” у досадашњој пракси, као друштвено одговорна компанија, у више наврата била донатор ових и сличних уређаја, који ће на најбољи могући начин стручњацима омогућити да благовремено дијагностикују проблем те да својим знањем и умијећем спасе људски живот. 

- Сама идеја потекла је од нашег пријатеља љекара, који је тренутно на специјализацији - истакао је Атељевић.

“Аура” је, како је објаснио Атељевић, млада осигуравајућа кућа са сједиштем у Бањалуци, која подржава све активности овог карактера, али је ово први пут да то износе у јавност.

- Ми, као што водимо бригу о нашим клијентима, покушавамо на сличан начин помоћи и свима осталима. Наш слоган и јесте “Нека вас чува Аура” - казао је Атељевић и додао да ће и у наредном периоду, у складу са својим могућностима покушати да помогну онима којима је то потребно.

Начелница Интерног одјељења болнице Градишка Миланка Бајић-Живанић захвалила је Осигурању “Аура” на овој донацији, јер је ЕКГ апарат неопходан за преглед свих интернистичких пацијената.

- Било који преглед почиње са ЕКГ записом. Због тога нам је још један овај апарат био неопходан. До сада смо располагали са три ова апарата, али с обзиром на то да је то старија опрема, па се често квари, нови ЕКГ нам је добродошао - рекла је Бајић-Живанић и додала да ЕКГ апарат не покрива само пацијенте интерног одјељења него и остала одјељења. 

Менаџер продаје у компанији “Bawariamed” Душко Миловановић захвалио је “Аури” на указаном повјерењу, јер су њих изабрали као партнера у овој хуманој мисији. 

- Ово је велика ствар коју је “Аура” учинила за становништво Градишке, јер је донација медицинске опреме здравственим установама и директна донација њиховим пацијентима - нагласио је Миловановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана