Асфалт за пут Шековићи-Живинице

Срна
Асфалт за пут Шековићи-Живинице

Шековићи - Општине Шековићи и Живинице заинтересоване су за реконструкцију и асфалтирање регионалног пута који их повезује, а та саобраћајница могла би да има и шири регионални значај и потребно је већ у овој години предузети практичне кораке, истакнуто је на данашњем састанку начелника ових општина Момира Ристића и Самира Камењаковића.

Ристић је рекао Срни да би ова дионица, када буде завршена, представљала најближу саобраћајну везу општине Шековићи и регије Бирач са Тузлом и даље, са Добојом и Бањалуком.


"Дуж те дионице, на нашем дијелу пута, бројна су села која полако одумиру. Наш циљ је рурални развој и овај пут би и те како томе дао допринос. Вјерујем да ће нас у овој идеји подржати Влада Републике Српске и жПутеви Републике Српскеж", навео је Ристић.

Он је истакао да је општина Шековићи сопственим средствима ријешила имовинско-правне односе на тој дионици.

Ристић је напоменуо да је траса пута на подручју Шековића дуга 18 километара и једина је у Републици Српској када је ријеч о тој категорији пута у потпуности макадамска.

Камењаковић је рекао Срни да ће та општина у овој години почети радове на дијелу пута у општини Живинице.

"За финансијску подршку ћемо се обратити Савјету министара БиХ, Влади Федерације БиХ и кантоналним институцијама, а свакако и међународним организацијама. Вјерујем да помоћ неће изостати", навео је Камењаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана