Армија хуманитараца стала уз мале Кокиће

Милијана Латиновић
Армија хуманитараца стала уз мале Кокиће

БРОД - Тешка судбина десеторо малих Кокића из Брода ганула је многа срца широм Републике Српске, а у жељи да овим дјевојчицама и дјечацима врате осмијех на лице и омогуће срећније дјетињство, армија хуманитараца спрема пакете помоћи.

Као ни безброј пута до сада на тешку животну причу најмлађих није остао равнодушан ни Бањалучанин Милан Савановић. Видјевши у медијима причу о маленим Кокићима којима је почетком године преминула мајка Биљана, Савановић је на свом “Фејсбук” профилу покренуо хуманитарну акцију.

- Ови анђели су недавно остали без мајке и бију животну битку у условима недостојним за овај вијек. Да им бар мало олакшамо ситуацију и да им ублажимо њихов бол лично ћу се заложити колико год могу, а знам да сте и ви ту и знам да исто размишљамо - поручио је Савановић и позвао све своје пријатеље који су и до сада небројено пута положили испит хуманости, да то учине још једном. Свјестан да овој дјеци дневно треба скоро четрдесет оброка и још милион других ствари, одлучан је да им врати осмијех на лице.

- План је да се направе квалитетни пакети хране, хигијене, одјеће, школског прибора, а уз то обавезно поклони за ове мале хероје. Седам дјечака и три цурице чекају да им покажемо да смо сви ми њихова мајка - написао је Савановић на друштвеним мрежама. Само неколико минута након његове објаве, почеле су стизати прве поруке подршке овој племенитој акцији: “Миња ту сам да подржим” и “Ту смо све што треба”.

Савановић за “Глас Српске” каже да неће одустати док не оствари зацртано.

- Прича о ових десет малих душа не смије остати незапажена. Показали смо да заједно можемо све, вјерујем да ће и сада бити тако - рекао је Савановић.

Општина Брод је такође покренула хуманитарну акцију како би маленим Кокићима купили нову кућу. Њихова једина жеља је да кроз све животне стазе наставе корачати заједно. Сви који желе и могу помоћи, новац могу уплатити на посебан рачун општине Брод за помоћ социјално угроженој породици Кокић. Број рачуна је: 562-005-81651888-44 код НЛБ банке Бањалука. Девизни рачун, општина Брод - посебан рачун за помоћ социјално угроженој породици Кокић, Светог Саве 17,74450 Брод, ИБАН: БА395620058165190202, SWIFT BIC: РАЗББА22, код НЛБ банке Бањалука.

Нова кућа

Начелник Брода Зоран Видић је раније рекао за “Глас” да је план да се маленим Кокићима купи кућа на локацији између основне и средње школе.

У акцију су се већ укључили многи Брођани, а подршка стиже и од институција Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана