Апел грађанима за опрез због опасности од пожара

Срна
Foto: Илустрација

ДРВАР- Протеклих дана евидентирано је више пожара на територији општине Дрвар који су се проширили на веће шумске површине и угрозили природна богатства, због чега из општине апелују да грађани буду максимално опрезни.

"Позивамо грађане да обрате посебну пажну приликом контролисања сагоријевања која свјесно изазивају или рада с лако запаљивим предметима који би могли изазвати пожаре с тежим посљедицама. Пожари могу веома лако измаћи контроли, те се проширити на шумска подручја, стамбене објекте и угрозити људске животе", наводи се у апелу из општине Дрвар.

У апелу се напомиње да грађани, уколико усљед спаљивања направе пожар који за посљедицу има материјалну штету или изазове опасност по људске животе, да су у складу са Кривичним законом ФБиХ предвиђене санкције - затвор или новчане казне.

"Апелујемо на грађане да буду максимално опрезни и не дозволе да усљед немара или непажње изазову пожар који би могао угрозити животе, имовину и природна богатства која имамо", наглашавају из општине Дрвар.

У случају неконтролисаног ширења ватре потребно је о томе обавијестити ватрогасце и полицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана