Апел грађанима да се укључе у акцију на локалитету Млинарице

Срна
Апел грађанима да се укључе у акцију на локалитету Млинарице

Козарска Дубица - Начелник Козарске Дубице Раденко Рељић апеловао је на сво радно способно становништво те општине, нарочито са подручја дубичке равни, да помогне у одбрани од поплаве на локалитету Млинарице, гдје је озбиљно оштећен савски насип, што захтијева хитно дјеловање.

Због неприступачности терена крупна механизација не може прићи оштећеном дијелу насипа, а грађанима који су од синоћ на терену треба помоћ и замјена, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Козарска Дубица, којим предсједава Рељић.


Шеф Одсјека Цивилне заштите Козарска Дубица Ђуро Трубарац рекао је за РТРС да проблем прави неприступачан терен, те да рад отежавају и нове сњежне падавине.

"Око 100 припадника Цивилне заштите, ватрогасаца и грађана од синоћ ради на одбрани овог подручја и изради приступног пута. Насип није пукао. Тло је расквашено, Сава је у опадању, водостај је нижи око 20 центиметара, највећи проблем су подземне воде, зато су клизишта нестабилна", навео је Трубарац.

Предсједник Скупштине општине Козарска Дубица Милован Баришић одгодио је одржавање сједнице Скупштине општине, која је била заказана за данас, због тога што је на подручју општине проглашена ванредна ситуација због одрона на дијелу савског насипа у Млинарицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана