Апарати за мјерење шећера поклоњени Дому здравља Сребреница

Срна
Foto: срна

СРЕБРЕНИЦА - Представници Удружења дијабетичара Сребренице поклонили су данас шест апарата за мјерење нивоа шећера у крви сребреничком Дому здравља, у циљу унапређења сарадње и пужања бољих услуга пацијентима.

Предсједник овог удружења Драган Јовановић рекао је Срни да су апарати добијени од фармацеутских кућа и да су поклоњени Дому здравља да би се олакшао рад ове установе и пружале квалитетне услуге дијабетичарима.

 "Ово је обострана потреба. Дому здравља ради квалитетнијег и обухватнијег пружања здравствених услуга пацијентима, а дијабетичарима да могу благовремено да добију одговарајућу здравствену помоћ и дијагнозу", рекао је Јовановић.

Он је истакао да скоро сви чланови овог удружења имају апарате за мјерење нивоа шећера у крви, а удружење располаже још одређеним бројем апарата осим ових који су поклоњени Дому здравља који се суочио са проблемом недостатка.

Вршилац дужности директора сребреничког Дома здравља Александар Јовановић захвалио је на поклону истакавши да је постојала потреба ове установе за новим апаратима за мјерење нивоа шећера у крви и да је ово наставак успјешне вишегодишње сарадње са удружењем дијабетичара која има за циљ задовољавање обостраних потреба, односно квалитетније пружање здравствених услуга обољелим од дијабетеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана