АП: Расте забринутост у вези са импровизованим мигрантским кампом

Срна
Foto: ГС

ВЕЛИКА КЛАДУША- Стотине миграната, укључујући дјецу, бебе и старе особе, и даље се налази на сјеверозападу БиХ и суочени су са погоршањем временских услова и строгоћом граничне полиције Хрватске, док траже прилику да стигну у земље Западне Европе, пише АП.

Агенција подсјећа да се камп, са склоништима направљеним од штапова и најлона, налази близу Велике Кладуше, на неколико километара од границе БиХ и Хрватске. Мјештани кажу да се камп раширио у посљедњих неколико седмица, да нема воде за пиће, тоалета, тушева нити струје, пред хладну зиму која брзо долази у БиХ.

АП истиче да се мигранти суочавају са ситуацијом најбоље што могу, да доносе воду у пластичним посудама, ложе ватру да би се угријали и покушавају да створе било какве услове за провођење времена у шаторима. Хуманитарни радници тврде да мигранти одбијају да се преселе у званичне, организоване кампове, јер не желе да се удаље од границе са Хрватском и ЕУ.

Они су рекли да се разболио велики број дјеце у кампу. Хрватска је прошле седмице признала да су њени полицајци приказани на видео-снимку на којем се види насиље над мигрантима, а званичници инсистирају да се ради о изолованом инциденту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана